Viltkött blir allt mer populärt

Allt fler människor blir medvetna om sin konsumtion och hur mycket kött påverkar vår planet och oss själva. Att man börjar handla mer på gårdar i närheten samt blir mer intresserade för jakt och viltkött ses som något positivt. 

10131169--Tiden då man gick efter priset för att få sig en köttbit verkar vara förbi för de allra flesta. Nu handlar det om att man vill njuta och unna sig en bra bit kött. Det kan man se genom att köttkonsumtionen minskat något, men framför allt i Norge skriver tidningen Atl.se då det kommit nya kostråd som rekommenderade att man begränsade intaget av det röda köttet. När man blir medveten om sin köttkonsumtion kan man välja bättre kött inte lika många dagar i veckan och då få en mycket bättre och godare smakupplevelse. Svd har en bra artikel där man kan lära sig att bli grym på att laga viltkött, men för att få helhetskänslan så bör man ta sig ut i skogen för att jaga sitt kött själv.

Börja med jakt

Viltkött ökar och så även intresset för jakt. Att göra 2016 till året man tar jaktlicens låter gott och gör att man även får en större förståelse för naturen. Men tänk på att ha rätt utrustning. Garmins storsäljare för jägare när det kommer till att ha med sig hund på jakt är otroligt bra och populärt och glöm inte att du aldrig ska tänka på kvaliteten när det kommer till kläderna. Det är otroligt svårt att få licens, men värt det när man är klar. Om du älskar kött kommer du få en bättre förståelse och en helt annan relation till det röda möra köttet – och vem vill inte ha det?

Här kommer ett härligt klipp om jakt och fiske som är värt att se och även ge lite inspiration.