Välj mat efter säsong

Att välja frukt och grönt efter säsong har många fördelar. Låter det inte ganska självklart att välja livsmedel som smakar mer, är billigare, av bättre kvalité samt har en positiv inverkan på miljön?

Så inleds en artikel i metro från förra veckan, vilken handlar om att äta säsongsmart med rätt grönsaker. Det är en intressant artikel som verkligen slår rätt i hur vi ska äta beroende på årstid. Och det finns ju verkligen mängder av åsikter kring hur man ska och inte ska äta, men man bör komma ihåg att ingenting i livet är statiskt, och lika så är det vad gäller kosten. Om du inte redan äter säsongsmart kommer förhoppningsvis denna text få dig att göra det, och både du och din plånbok kommer att må bättre av det. Om du känner att det är svårt att veta vad du ska äta finns det säkerligen möjlighet att få maten hemskickad till dig, så att du inte ens behöver tänka på det. Om du kollar in på www.matkasse.nu kan du se att de samlat mängder av olika leverantörer för matkassar som skickas hem, och du kommer garanterat hitta vad du söker. Att äta efter säsong kommer som sagt med en mängd fördelar, och här är några av dem:

  • Hållbart och hög kvalitet: Efter att grönsaker har skörtats börjar en kvalitetsförsämring. Om det är svenska råvaror som är i säsong är lagringstiden och tiden för frakt kortare, vilket leder till att grönsakerna är färskare.
  • Gott: Smaken håller sig godare ju kortare tid som maten har färdats, och är det både säsong och odlat i Sverige kan du vara säker på att du får den absolut bästa smaken.
  • Miljövänligt: Det blir ett minskat svinn om vi väljer grönsaker för säsong, vilket är till fördel om man ser ur en miljösynpunkt.

Allt detta låter säkerligen klockrent, eller hur? Om du har minsta tvivel i kroppen ska du läsa artikeln vilken  vi länkade till i början av texten. Där får du ännu mer förklaringar till vad du tjänar på detta, och när du väl har börjat äta säsongsmart kommer du aldrig igen vilja sluta. Sen kan man ju se det som att det blir roligare när en ny säsongs startar, och du äntligen får äta den frukt eller grönsak som du så länge väntat efter.