Mat på fredagsmyset

Mat är något som vi alla älskar och njuter av alla dagar i veckan. Och det inte bara för att vi njuter av det, utan också för att vi helt enkelt behöver det för att leva och överleva, två grymma flugor i en smäll med andra ord! Men det är dessvärre inte alla dagar i veckan som vi orkar ställa oss och laga en riktig brakmåltid, utan det kan istället lätt bli så att man köper med sig mat på vägen hem från jobbet, eller bara kokar makaroner, nudlar eller något annat i samma stil. Därför är det så otroligt härligt när fredagen lider mot sitt slut och man får komma hem till ett riktigt ordentligt fredagsmys, som man såklart ska göra det allra bästa av! Låt oss därför ta upp tre punkter med tips på vad som man kan äta på en fredagskväll, och vad som också är väldigt populärt.

  • En maträtt som älskas av i princip alla, men som egentligen är långt ifrån en klassisk svensk maträtt är tacos, och det är verkligen en given mat på fredagsmyset. Man kan variera det i all oändlighet, och äta klassiska tacos eller hitta ett tacopaj recept att testa. Oavsett vilken form man gillar, så passar tacos alla!
  • När klockan blivit dags för film åker det fram en sak hemma hos de allra flesta, nämligen chips med tillhörande dip. För bara för att man redan ätit mat så betyder det ju verkligen inte att man inte vill ha något att tugga på till filmen eller TV:n, snarare tvärt om! Det är en perfekt belöning för att man lyckats ta sig igenom hela veckan på ett så bra vis, klart att man ska unna sig allt man vill ha en fredagskväll. För många är det chips med tillhörande dip, för andra så är det en stor påse med lösgodis.
  • Drycken är verkligen inget som får komma i skymundan på ett klassiskt och härligt fredagsmys, utan är minst lika viktig som maten! Dessutom är både tacos och chips något som man lätt blir törstig av, och att ha massor av läsk hemma underlättar då för ens torra mun. Många dricker läsk sällan, men på fredagskvällen så är det verkligen ett perfekt tillfälle att inhandla sin favorit.