Ät efter 5:2

Vi lever i en tid då vanlig husmanskost inte riktig är det som vi vill ha på tallriken. Nu vill vi ha spännande mat, exotisk mat och framför allt nyttig mat som får oss att bli våra bästa jag.

3202563-bagged-groceriesVad som är intressant när det kommer till vad vi stoppar i oss är att otroligt många av oss tror vi lever ganska så nyttigt då vi inte riktigt vet vad vi ska äta för att det ska vara nyttigt. Många människor vet inte ens att falukorv är halvfabrikat. Och att äta halvfabricerad mat är inte det bästa vi kan göra om vi ska tänka på vår hälsa. Men, hur ska vi då tänka när det kommer till mat. Jo, vad det handla rom att vi måste se till våra egna kroppar och vårt leverne för att se hur mycket kalorier vi behöver få i oss. Men sedan är det inte till att bara vräka i sig godis utan vi behöver få i oss alla de viktiga ämnen som håller oss i gång och ger vår kropp energi. På sistone har det varit mycket prat och diskussioner om den heta trenden 5:2 som går ut på att man ska fasta två dagar och äta fem.

Fasta och ät

Många forskare menar att det är bra för våra kroppar att inte äta konstant utan att under två dagar dra ner på kaloriintaget till ungefär en fjärdedel och låta våra kroppar vila. Och då detta blivit en stor trend finns 52.mabra.com där du kan få härliga recept och gå med i klubben för att bli peppad och finna ett långsiktigt sätt att mår bra på. Detta är en diet att testa för att se om du blir piggare och får mer energi. På de övriga dagarna får du dessutom äta vad du vill, vilket är en skön befrielse mot andra dieter.